مروری بر اهمّ موارد مطروحه از سوی دکتر موسوی چلک، در کارگروه اجتماعی خراسان جنوبی
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران حوزه اجتماعی را از مهمترین حوزههای کشور دانست و از مغفول ماندن این حوزه در نظام سیاستگذاری کشور انتقاد کرد.
به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵؛ سید حسین موسوی چلک در کارگروه اجتماعی استان، رونمایی از شناسنامه اجتماعی خراسان جنوبی را رخداد خوبی در استان دانست و اظهار داشت: امروز میتوانیم این ادعا را داشته باشیم که مؤلفههای اجتماعی قابل قبولی در شناسنامه اجتماعی استان درج شده است.
وی به برنامه ششم توسعه کشور اشاره و اضافه کرد: هر چند اصلاح این برنامه در چهارم مرداد ماه سالجاری صورت گرفته است اما باز هم مظلومیت حوزه اجتماعی را میبینیم چراکه این حوزه اجتماعی حوزهای مغفول مانده و در حاشیه است.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با تأکید بر اینکه حوزه اجتماعی به گونهای امنیت کشور را تهدید کرده است که مقام معظم رهبری نیز تأکیدات فراوانی بر این حوزه دارند، ادامه داد: باید نگران حوزه اجتماعی در کشور باشیم چراکه تاکنون هیچ سند و مقوله ملی بر مبنای سلامت اجتماعی صورت نگرفته است.
موسوی چلک از تشکیل ۱۵میلیون پرونده قضایی در سطح کشور خبر داد و گفت: آمار ورودی به زندانهای کشور نگران کننده است.
وی از وجود ۳۰۰هزار پرونده مربوط به مواد مخدر در سطح کشور خبر داد و تصریح کرد: شاخص سرمایه اجتماعی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با بیان اینکه تعداد زنان سرپرست خانوار در کشور روند رو به رشدی دارد، اضافه کرد: 2 میلیون و ۳۲۵ هزار زن سرپرست خانوار در سال ۹۰ در کشور شناسایی شدهاند.
موسوی چلک محلات ناکارآمد شهری را از دیگر نگرانیهای حوزه آسیبهای اجتماعی دانست و بیان داشت: 18میلیون از جمعیت کشور در محلات ناکارآمد که همان محلات حاشیهنشین است، زندگی میکنند.
وی همچنین اعلام کرد: 80 درصد از کودکانی که در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند کودکان بد سرپرست هستند.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با بیان اینکه آسیبپذیری زنان، کودکان و نوجوان در حاشیه شهرها زیاد است، تصریح کرد: کشور ایران رتبه ۱۰۵را از میان ۱۵۷ کشور دنیا در حوزه نشاط و شادابی را دارا است.
موسوی چلک از افسردگی ۱۲درصدی مردم ایران خبر داد و اذعان داشت: تا زمانی که سیاست اجتماعی مشخصی نداشته باشیم نمیتوانیم به درستی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه آیندهنگری در حوزه اجتماعی بسیار کم است، اضافه کرد: متأسفانه به بخش حقوق شهروندی در حوزه اجتماعی توجه خاصی صورت نمیپذیرد.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با انتقاد از اینکه مجلس شورای اسلامی مطالبهگر حقوق شهروندی و اجتماعی نبوده است، ادامه داد: میزان مطالبهگری مردم ایران بسیار کم است چراکه هر زمان که مردم خود وارد صحنه شوند حق و حقوق خود را دریافت میکنند.
موسوی چلک با تأکید بر اینکه سازمان بهزیستی استان باید شناسنامه اجتماعی را در اختیار همه دستگاهها قرار دهد، اذعان داشت: با توجه به محدودیت منابع اعتباری این شناسنامه کمک خوبی در توزیع منابع استانی است.
وی با انتقاد از اینکه تاکنون در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به درستی کار نشده است، تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی به سمت و سوی خانوادهها سوق داده شده است.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران مطالبهگری را از مهمترین وظایف سازمان بهزیستی دانست و یادآور شد: تا زمانی که رویکرد سرآمدنگری مبنای سیاستگذاری نشود همچنان باید هزینه اتفاقات به وقوع آمده را بپردازیم.
موسوی چلک با اشاره به اینکه آسیبهای اجتماعی محدود به یک دولت یا دو دولت نیست، اضافه کرد: باید پیشگیری اجتماعی مبنای مداخلات ما باشد چراکه امروزه در وضعیتی هستیم که آمارها نگرانکننده است.